Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شستا گفت: سهامداری شستا در ذوب آهن اصفهان و شرکت ملی نفتکش تا 40 درصد باقی می‌ماند و بقیه واگذار می‌شود. هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی و سرمایه‌گذاری غدیر ادغام می‌شوند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، مرتضی لطفی مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی با اشاره به جزییات برنامه واگذاری سهام کنترلی 105 شرکت سرمایه‌پذیر این گروه گفت: متغیرهای بیرونی و درونی اثر گذار بر اقتصاد کشور ، گردش نقدینگی و اراده بخش خصوصی برای مدیریت صنایع کشور در موفقیت این واگذاری‌ها بسیار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطفی در مورد مزیت سامانه ادغام و تملیک فرابورس برای واگذاری شرکت های شبه دولتی گفت: در مجموعه شرکت‌های قابل واگذاری شستا تنها یک شرکت با ماهیت سهامی خاص روبرو است.

وی با اشاره به جزییات برنامه واگذاری شرکت های گروه شستا افزود: شستا در این شرکت‌ها از 100 درصد تا 30 درصد سهام را در اختیار دارد که در این راستا 105 از 284 شرکت در برنامه واگذاری گروه شستا به بخش خصوصی قرار دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر مقدمات واگذاری و بازار یابی 51 شرکت در دستور کار واگذاری‌های شستا قرار گرفته، عنوان کرد: ارزش این شرکت‌ها معادل با  16 هزار میلیارد تومان قیمت گذاری شده و طی سه نوبت آگهی مزایده در جراید منتشر شده است.

لطفی از آغاز فرایند کارشناسی دارایی‌ها بعد از شناسایی مشتری در برنامه واگذاری‌ها تاکید کرد و گفت: وجه حاصل از این واگذاری‌ها با توجه به لزوم خروج از مدیریت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در دو بخش سهامداری به طور خرید سهام شرکت‌های پردرآمد و یا حضور در پروژه‌های بزرگ و سودآور دولتی مصرف خواهد شد.

وی در برابر این پرسش که با توجه به سهامداری شستا در شرکت‌های ذوب آهن اصفهان و یا شرکت ملی نفتکش آیا برنامه‌ای برای تغییر مالکیت سهام در این شرکت‌ها وجود دارد، پاسخ داد: در این شرکت‌ها تا 40 درصد سهام در اختیار شستا باقی خواهد ماند و مازاد آن را در تابلوی بورس عرضه خواهیم کرد.

مدیر عامل شستا از نظر موافق دو وزارتخانه رفاه و دفاع بر سر ادغام هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی و سرمایه گذاری غدیر نیز سخن گفت و افزود: با ادغام این مجموعه‌ها شرکت پتروشیمی ایران راه‌اندازی می‌شود.

گفتنی است، بررسی‌ها نشان می‌دهد، در فرایند ادغام این سه مجموعه سرمایه گذاری ابتدا شستا اقدام به فروش سهام تاپیکو به هلدینگ خلیج فارس کرده و سپس با افزایش سرمایه و سلب حق تقدم هلدینگ خلیج فارس ،شستا سهامدار مالکیتی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس خواهد شد.

هلدینگ خلیج فارس نیز مالکیت 49درصدی سهام پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین مدیریت پتروشیمی‌های فن آوران،غدیر، نفت پاسارگاد،نفت ایرانول و آبادان را به دست خواهد آورد.

از سوی دیگر می‌توان انتظار داشت، ساتا در ازای دریافت مطالبات سود مجامع خود از سرمایه‌گذاری غدیر اقدام به انتقال سهام شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی تحت مدیریت مستقیم و غیر مستقیم این مجموعه به شرکت سرمایه گذاری ساتا با نام اختصاری «شستان» خواهد کرد.

بنابراین آنچه باقی می‌ماند سرمایه‌گذاری غدیر بدون شرکت‌های پتروشیمی سودآوری است که فرایند ادغام یا واگذاری آن با آسده خاطری بیشتری انجام می‌شود. هر چند این پیش بینی‌ها برای رنگ واقعیت به خود گرفتن نیازمند زمان است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تامین اجتماعی شستا فرابورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

هفتم آذر ماه سال گذشته بود که سرانجام پس از چندین سال بلاتکلیفی شکل برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصویب و اعلام شد.

مجامعی که روند برگزاری آن از سال ۹۹ متوقف شده بود و در این خصوص رئیس سازمان بورس مجید عشقی گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اشکالاتی در ساماندهی برگزاری مجامع شرکت‌ها اتفاق افتاد که باعث شد روند برگزاری مجامع این شرکت‌ها متوقف شود. از سال ۹۹ هیئت مدیره این شرکت‌ها تجدید نشده و همان هیئت مدیره که مدت ماموریت‌شان تمام شده در این شرکت‌ها حضور دارند. بعد از آن‌که مردم در سال ۹۹ روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کردند در انتخاب اعضای هیئت مدیره هیچ نقشی نداشته‌اند. سال ۱۴۰۰ تصمیماتی توسط شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد اتخاذ شد که از برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که اعضای هیئت مدیره آنها توسط دولت تعیین می‌شود جلوگیری شد و به درستی جلوی این کار گرفته شد و مجامع اینها برگزار نشد.

در نهایت هم گره برگزاری مجامع سهام عدالت سال گذشته باز شد و اولین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ برای استان خراسان شمالی برگزار و بنابر اعلام سازمان بورس با حضور ۵۲.۱ درصد از سهامداران همراه شد دومین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در این مجمع نیز ۶۳.۲ درصد از سهامداران مشارکت داشتند. مجامع سهام عدالتی که مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص شکل برگزاری آن هم مطرح کرده بود: مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم حضوری و هم الکترونیکی و از طریق سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خواهد بود، اما رای‌گیری کاملا الکترونیکی است.

در ادامه هم حمید رضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: طبق مصوبه شورای عالی بورس تا ابتدای شهریور سال ۱۴۰۳ کل مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باید برگزار شود.

اما اهمیت مشارکت و حضور سهامداران در مجامع سهام عدالت چیست؟ موضوعی که مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امیدواریم سهامداران مشارکت خوبی را در این انتخاب داشته باشند چرا که انتخاب آنها سبب می‌شود هیات مدیره خوب و قوی انتخاب شود که این موضوع می‌تواند بر سودآوری سهام آنها اثرگذار باشد.

مهدی حاجی‌وند افزود: هر چقدر هیات مدیره کاربلدتر و توانمندتر باشد قطعا شرکت بهتر مدیریت می‌شود و با عملکرد مطلوب‌تر سودآوری سهامدار هم افزایش پیدا می‌کند. در کل مشارکت در تصمیم گیری از جمله مواردی است که افراد با حضور در انتخابات سهام عدالت می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

همانطور که پیش‌تر اعلام شد بر اساس مصوبه شورای عالی بورس باید مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا ابتدای شهریور امسال برگزار شود بر این اساس باید چراغ برگزاری مجامع سهام عدالت یکی پس از دیگری روشن شود در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت سرمایه‌گذاری استانی گیلان سهامداران خود را برای ۱۶ فروردین جهت شرکت در مجمع دعوت کرده است بنا است استان خراسان جنوبی هم از سهامداران خود برای مجمع دعوت کند. نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تغییری نکرده و مشابه دو مجمع دیگر برگزار خواهد شد.

جعفری در پاسخ به این پرسش که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها تا شهریور ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید؟ می‌گوید: حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم و جلسات توجیهی را با استان‌ها برگزار کردیم جلسه توجیهی با حدود ۱۰ استان در سال ۱۴۰۲ داشتیم در نهایت حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم که در چارچوب مصوبه شورای عالی بورس مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار شود.

در نهایت گفتنی است، مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالتی، برای سهامدارانی است که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان بورس در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند و حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در شهریورماه امسال به ایستگاه پایانی خود خواهد رسید؟

tags # سهام عدالت سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • تولید متانول سبلان ۶۹ درصد افزایش یافت
  • نام استقلال تغییرناپذیر است
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • رسمی: خطیر در استقلال ماندنی شد
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟