Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>تجاری - مالی - پس از ۴ بار عرضه ناموفق امروز ۱۷ درصد از سهام ذوب‌آهن بار دیگر برای فروش در فرابورس عرضه می‌شود.

گفته مي‌شود يك سرمايه‌گذار از آسياي شرقي خواستار اين بلوك سهام است. كره اي‌ها در روزهاي اخير توافقنامه‌هاي مؤثري را براي سرمايه‌گذاري در صنعت و همچنين نقل و انتقال پول از طريق شبكه بانكي ايران به امضا رسانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمايه‌گذاران كره‌اي پيش از اين، يك سال قبل، ابراز تمايل كرده بودند كه از طريق خريد سهام يك پالايشگاه بزرگ بنزين دولتي و همچنين يك شركت بزرگ توليدكننده فولاد، چرخه كاملي از فرايند توليد، مونتاژ و مصرف خودرو را در ايران به‌دست بگيرند.

خودروهاي كره‌اي درحال حاضر دست‌كم در 2شركت خودروساز داخلي به‌صورت محدود در حال مونتاژ هستند. از سال 91تاكنون در مراحل متفاوت بلوك‌هاي سهام شركت ذوب‌آهن اصفهان در فراربورس عرضه شده است. در تازه‌ترين رويداد، قرار است يك بلوك از سهام ذوب‌آهن كه به صندوق بازنشستگي كاركنان فولاد تعلق دارد، در فرابورس فروخته شود.

هم‌اكنون 55درصد سهام ذوب‌آهن متعلق به تأمين اجتماعي است و 16.75درصد هم در اختيار صندوق بازنشستگي كاركنان فولاد است. درصورتي كه امروز معامله اين بلوك سهام سر بگيرد، صندوق كاركنان فولاد از تركيب سهامداران ذوب‌آهن اصفهان خارج خواهد شد. سازمان خصوصي‌سازي‌ امروز قصد دارد براي چهارمين بار 16.75درصد ازسهام ذوب‌آهن اصفهان را عرضه كند.

نخستين بار 26آبان پارسال اين مقدار سهام به قيمت پايه هر سهم 3000ريال عرضه شد اما اين مقدار سهام خريدار نداشت. بعد از آن در تاريخ 29آذر‌ماه پارسال اين مقدار سهام به قيمت هر سهم 2749ريال در فرابورس عرضه شد كه باز هم با شكست مواجه شد. اما در تير‌ماه امسال سازمان خصوصي‌سازي‌ تشخيص داد سهام اين شركت را به قيمت پايه هر سهم 850ريال عرضه كند اما اين تدبير بار ديگر هم موفق نبود بنابر اين سازمان خصوصي‌سازي‌ قصد دارد در چهارمين عرضه بار ديگر قيمت را كاهش دهد تا شايد خريداري براي اين مقدار سهام پيدا شود.

در عرضه قبلي كه مربوط به 10تير سال‌جاري بود، قيمت هر سهم 850ريال و ارزش كل سهام قابل فروش بيش از 472ميليارد تومان تعيين شده بود اما در چهارمين عرضه، علاوه بر بهتر شدن شرايط پرداخت، حدود 22ميليارد تومان از ارزش كل سهام كاسته شده است. ارزش كل سهام ذوب‌آهن اصفهان 2700ميليارد تومان برآورد مي‌شود كه از اين ميزان 55درصد در اختيار تأمين اجتماعي است و درصورت فروش بلوك اين شركت در مبادلات امروز خريدار صاحب 2صندلي از مجموع كرسي‌هاي هيأت مديره ذوب‌آهن خواهد شد. برخي گمانه زني‌ها از حضور يك سرمايه‌گذار كره‌اي در جريان عرضه امروز حكايت دارد.

دلايل فروش سهام ذوب‌آهن

بحران شديد مالي در صندوق‌هاي بازنشستگي، در سال‌هاي اخير دولت را دچار چالش كرده است. هم‌اكنون 18صندوق بازنشستگي در ايران فعال هستند كه اغلب با بحران نقدينگي مواجهند. مسئولان صندوق‌هاي بازنشستگي به اين نتيجه رسيده اند كه تركيب سبد سرمايه‌گذاري‌ها و دارايي‌هاي اين صندوق‌ها بايد تغيير كند تا با استفاده از يك الگوي اقتصادي بهتر، بنيه مالي آنها تقويت شود. به‌نظر مي‌رسد قرار است صندوق‌هاي بازنشستگي به‌تدريج با تغيير وضعيت به شكل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترك تبديل شوند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۱۸۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • فراخوان چهارمین گروه هنرمندان واجد شرایط مسکن هنرمندان ساکن استان تهران
  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟